SPIDER & THE FLY

Het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & the Fly brengt het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als Satisfaction, Honky Tonk Women en Gimme Shelter afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 6 decennia.

De muzikanten John Zwetsloot en Arjan de Bruijn hebben, net als The Rolling Stones, een blues achtergrond en hebben hun duo logischerwijs genoemd naar een bluesy Jagger & Richards compositie. Ter ere van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones brachten Spider & The Fly in 2012 hun debuut-cd “In A Stoney Web” uit met daarop 16 Stones-covers en een Ode aan Brian Jones, de op 27-jarige leeftijd overleden gitarist en grondlegger van de band.

In 2014 – 50 jaar na het legendarische optreden van the Stones in het Kurhaus, verzorgden Spider & The Fly een succesvol herdenkingsconcert in Scheveningen.

Op de nieuwste EP “7×2 van dit duo staat het nummer “Ride ‘Em On Down”, voor de meeste liefhebbers enkel bekend van de laatste Stones-cd “Blue & Lonesome”. The Stones speelden dit nummer echter al tijdens hun allereerste optreden in The Marquee Club op 12 juli 1962. Met een aantal nummers van dat eerste optreden vieren Spider & The Fly het ruim 58-jarig bestaan van The Rolling Stones.

Een optreden Spider & The Fly is een feest der herkenning. Behalve muziek wordt het publiek ook getrakteerd op een muzikale Stones quiz. Vocale ondersteuning tijdens het optreden wordt gewaardeerd, onder het motto: It’s Only Rock & Roll, But We Like It !!!